Noul centru comercial al aeroportului Charles de Gaulle

Centrul comercial Aéroville, situat in apropierea aeroportului Charles de Gaulle din Paris, in valoare de 185 de milioane de euro va fi prezentat, in noiembrie, la RIFF 2014 de catre arhitectul francez Philippe Chiambaretta.

Aéroville, centru de retail si divertisment, a fost selectat anul acesta la Premiul World Architecture Festival 2014 din Singapore, cea mai prestigioasa competitie internationala in domeniul arhitecturii, ce va avea loc in luna octombrie.

Aéroville4

Inspirat de conceptul de aeroport si de societatea moderna in continua miscare, proiectul imprumuta din vocabularul arhitectural al terminalelor si al pistelor de aeroport pentru a forma fatadele duble de otel si sticla ale unui oras imaginar format din blocuri de mari dimensiuni.

Aéroville2

Aeroville va fi centrul unei zone nepopulate anterior. Cu blocuri fragmentate, acesta este un spatiu deschis in care aeroportul inoculeaza dimensiunea sa cosmopolita bazata pe conceptul de calatorie si de „oras in miniatura”. Aeroportul este spatiul iconic al unei noi culturi globale migratoare. Transformarea proiectului Aeroville intr-o metafora a calatoriei a fost realizata prin aderarea la aceast concept de utilizare globala.

Aéroville5

Despre participarea la RIFF 2014, Philippe Chiambaretta a declarat: “Sunt onorat sa particip in calitate de speaker la conferinta RIFF 2014. Aceasta va fi prima mea vizita la Bucuresti si sunt extrem de nerabdator sa intalnesc si sa impartasesc cu arhitecti romani aspecte arhitecturale cu care se confrunta astazi societatile noastre. La conferinta RIFF 2014 voi vorbi despre proiectul Aéroville, un nou centru de retail si divertisment in apropierea Aeroportului Roissy-Charles de Gaulle din Paris. Sunt incantat sa impartasesc experienta mea de proiectare si construire a acestui proiect cu publicul est-european.”

RIFF face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in 2014 la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arhitectilor Polonezi si Camera Arhitectilor din Ungaria. Mai multe aici.

3

Website: www.ieriff.ro

Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Foto: Aéroville © Philippe Chiambaretta Architecte

Bookmark and Share
Posted in deToate Tagged with: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: