Cele mai premiate stiluri de peisagistica din Europa si Asia

Anglia,  Franta, Spania, Emiratele Arabe Unite si China sunt tari care se mandresc cu mari proiecte de arhitectura peisagistica. Acestea valorifica arta amenajarilor spatiilor urbane, ordonarea artistica a mediului natural cu stiluri culturale adaptate la fiecare tara. Anul acesta, in iunie, la Bucuresti, in cadrul primului eveniment de landscape architecture din Romania, LAUD 2014, vor fi prezentate mari proiecte internationale de peisagistica care aduc un plus semnificativ de inovatie si atractivitate tarilor din Europa si Asia.

Parcul Natural Cap de Creus, Spania. Proiectul a fost realizat de arhitectul Martí Franch Batllori, proiect castigator al Rosa Barba European Landscape Prize la categoria Restaurare, la cea de-a 7 a Bienala Europeana de Landscape Architecture. Cap de Creus, Girona este probabil cel mai mare proiect de restaurare din intregul bazin Mediteranean. Acest “club med” care a fost construit pe varful de nord al Peninsulei Iberice a fost conceput ca un sat de vacanta pentru a gazdui aproximativ 900 de vizitatori in mijlocul naturii.

 

Place de la Republique, din Franta. Proiectul realizat de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners a fost coplesit de necesitatile de mobilitate urbana moderna. In fiecare zi, piata gazduieste peste 114000 de navetisti in spatiul de metrou si un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclisti, trafic auto. Place de la République, in prezent cea mai mare piata pietonala din Paris,  este un nou centru de atractie, un spatiu de intalnire si dialog.

Sammy Ofer Wing – Muzeul National Maritim, Anglia. Sammy Ofer Wing este castigator al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013 la categoria “Design for a Small Scale Public Development” si a fost realizat de biroului de arhitectura Churchman Landscape Architects. Sammy Ofer Wing ofera Muzeului National Maritim o noua arhiva si o noua intrare, schema de 35 milioane de lire sterline mutand punctul principal de acces, astfel incat vizitatorii la Greenwich sa poata accesa cladirea din Greenwich Park. Designul de paisagistica al Churchman Landscape Architects combina materiale solide si fluide.

 

Parcul Fengming Mountain, din China.  Parcul este o adevarata arta geometrica si intrg proiectul a fost realizat de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners. Viziunea parcului a fost inspirata de peisajele, climatul si cultura unica din Chongqing: ceata si ploaie, munti si vai, rauri si terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta muntii mistici din regiune sunt pozitionati strategic de-a lungul pietei, conducand pietonii in josul muntelui, in zona Centrului de vanzari.

 

Piata Sowwah, Emiratele Arabe Unite.  Piata este o lucrare realizata de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners  si este descrisa ca fiind un spatiu urban cu insemnatate locala de pe insula Al Maryah ce ofera un refugiu verde in mijlocul noului centru financiar si comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiratie pentru aceasta piata a fost derivata din natura si cultura inerenta a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigatii traditionale (Falaj), oaze, textile Bedouin si garduri vii populare in Emiratele Arabe Unite, amintind de gradinile chateau frantuzesti din perioada baroca.

 

La LAUD 2014 participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.

 

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Bookmark and Share
Posted in deToate Tagged with: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: