Ferma de animale

Ferma de animale – Biroul de arhitectura 70f Architecture

Orasul Almere are un numar aproximativ de 190000 de locuitori, acestea majoritatea au ca ocpupatie principala cresterea animalelor. In parcul “den Uyl” pana in anii 80’ era o ferma de animale dar a ars. Biroul de arhitectura 70f Architecture, a fost contactat de catre primaria orasului ca sa proiecteze o asemenea ferma pe ce a mai ramas din ferma veche din anii 80’si anume doar fundatiile acesteia. Cladirea a fost finalizata pana la urma pana la sfarsitul anului 2008 cu bani majoritari din sponsorizari.

Arhitectii de la 70f Architecture au gandit aceasta cladire ca o cutie de lemn luminata in jumatatea superioara, permitand vantului sa ventileze cladirea in continuu. Functiunile aceste cladiri sunt simplu repartizate , jumatate este destinat sederii bovinelor iar cealalta jumatate pentru toaletarea acestora, hranire si ingrijirea lor. Accesul in cladire atat pentru oameni cat si pentru animale se face nu prin usi ci prin niste obloane care se ridica vertical, 2 pe fiecare latura a cladiri. (sa cum se poate observa in imagini).

Aceste obloane se deschid automat dupa soare si anume dimineata cand rasare soarele se deschid si seara cand apune se inchid . in acest fel animalele is vor crea un ritm organizat de viata. Sau spuneam ca manual de catre ingrijitor.
Pe timp de noapte aceasta cladire lumineaza zona ca o torta.

Biroul de arhitectura – www.70f.com

Bookmark and Share
Posted in deToate Tagged with: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: