Dimensiuni in Revit

Acest scurt articol este vorba despre dimensinule si cotarile in sau din Revit. Scurtatura universala in Revit pentru aceasta comanda este DI. Odata ce ati introdus comanda in Ribbon o sa aveti posibilitatea de-a alege ce fel de cotare doriti sa faceti. Dar despre asta vorbim putin mai jos.

Acum, sa explic cum se poate dispune la distante egale cateva elemente, indiferent care ar fi aceastea. Daca puteti sa le cotati in functie de reperele dorite. De exemplu sa luam un spatiu simplu, format din 4 pereti:

Sa presupunem ca acuma doriti sa divizati acest spatiu in 5 camere egale sau in 5 apartamente egale sau in 5 ceva egale (ati prins ideea) ca si dimensiune, evident:

Si o sa observati ca si in imaginea de mai sus ca sansele sunt mici ca spatiile create sa fie egale toatea intre ele. Asa ca hai sa incepem “tutorialul” . In primul rand sa “facem”/”apasam”/”introducem” comanda pentru cote sau dimensiuni. Daca nu sunteti obisnuiti cu scurtaturile, aceasta comanda o puteti gasii in Ribbon (partea de sus a ecranului) la Annotate > Dimenision tab … si de aici alegeti ce tip de cotare doriti.

Noi momentan o sa ne “jucam” doar cu aligned. Deci facem “click” pe acesta. Si mergem la peretii nostrii si ii cotam. Pentru inceput cotam centrul peretilor. De la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, cum doriti:

Pana sa dezvalui marele secret de cum se poate ca acesti pereti sa fie dispusi in egala masura am sa explic intai ce este fiecare lacat de sub fiecare dimensiune. Acest lacat odata inchis impune sau ordona dimensiuni sub care sta  sa nu se schimbe indiferent de ce modificari sunt aduse desenului sau proiectului in care lucrati. Deci daca la prima dimensine o sa inchidem lacatul si o sa tracem de peretele exterior; o sa observam ca distanta intre peretii respectivi (cel exterior si urmatorul – cota dintre acesti doi care a fost inchisa cu lacatul) nu o sa se schimbe. Acuma ca ne-am jucat si cu  lacatul sau de-a lacatul sa revenim unde am ramas, exact ca in imaginea de mai sus , deci CTRL+Z pana in faza respectiva.

Puteti observa centrat deasupra este un EQ” taiat. Odata apasat acest buton, se produce magia, peretii vor fi dispusi la distante egale unul fata de celalalt. 

Acu ca v-am dezvaluit secretul ,  happy revitit in continuare !

PS. In momentul in care ati apasat aceasta comanda in loc de (cifrele) dimensiuni o sa apara EQ, aceasta cota pote fi stearsa si o sa apara o eroare cum / in care va intreaba daca regula ce ati impus-o prin dispunearea in egala masura unul fata de celalt poate fi dezactivata. Acceptati sau nu , depinde .

Bookmark and Share
Posted in Revit Tagged with: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: