Cloud Rendering – Revit


Autodesk Revit are motorul propriu de randare. Destul de bun, isi face treaba. Toate randarile de pe blog sunt facute cu motorul propriu de randare (ArchVision). Mai sunt cateva metode de randare sau posibilitati de a randa din Revit: cu Indigo Render sau Cu Autodesc 3D Max (in 2012 Design sunt acceptate materialele din Revit 2012- despre acest subiect) si mai sunt nu are rost acum sa le enumar.

Dar pe langa acestea mai este si Autodesk Cloud Redering – http://rendering.cloud.autodesk.com

Este un serviciu oferit de Autodesk , normal nativ pentru Revit. Pentru a putea folosi aceast serviciu trebuie sa ai un cont valabil Autodesk (merge si cu cel de student) partea proasta este ca ai un numar limitat de randari :(.

Ce face acest serviciu , iti randeaza proiectul online “de la distanta”. Dai render si el isi face treaba in timp tu ce iti vezi de treaba sau de proiect in continuare.

Am facut un test , sa vedem diferenta intre randari.

Randare cu motorul propriu :

proiect 1 an 4

Randare cu Autodesk Cloud Rendering :

Ambele randari sunt facute la Best .

Diferentele se pot observa. Prin Cloud Rendering , randarea este mai rapida si nu ai nevoie de “racheta” de calculator, pentru ca nu calculatorul tau randeaza ci al lor (Autodesk-ul). Nu iti dau posibilitatea de-a alege prea multe optiuni, gen calitate rezolutie sau mai bine uitate cum arata fereastra cu setari :

In concluzie acet serviciu de randare “la distanta” este foarte folositor daca nu ai un calculator care poata sa faca fata randarilor . :D

Alt test , facut de MicrosolResources

Enjoy !

Bookmark and Share
Posted in Revit Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: