Centru multifunctional

Proiectul 2 An 2 

I. ACTUALITATEA SI OPORTUNITATEA TEMEI:

In planul urbanistic general (PUG) de dezvoltare a Municipiului Bucuresti se prevede dezvoltarea retelei de dotari destinate agrementului, destinderii, potentarii sentimentului apartenentei la comunitate, in acord cu alte  unctiuni la scara urbana, demers ce se poate materializa prin crearea unor centre de interes care sa focalizeze preocuparile in acest sens raportate unei anumite locatii.

II. CONSIDERATII GENERALE:
Tinand cont de necesitatea utilizarii rationale a unei astfel de investitii in contextul caracterului subiectiv si aleator al solicitarilor pe acest segment dar si nevoilor reale de existenta a unui asa numit «loc comun» pentru  esfasurarea activitatilor comunitare, pentru cristalizarea sentimentului apartenentei la comunitate, se propune realizarea unui centru multifunctional, care sa focalizeze interesul locuitorilor unei anumite zone.

III. AMPLASAMENT

Undeva in Bucuresti

IV. CERINTE DE TEMA

Ansamblul va avea un regim de inaltime S+P+2 cu posibilitatea MOTIVATA CONCEPTUAL de crestere a acestui regim de inaltime in anumite zone-accent ale cladirii/compozitiei. Cladirea va include:

1. Spatii Publice (spatiu multifunctional, hol-foyer, spatiu detenta, spatii alimentare publica,etc)

2. Spatii pentru persona

3. Spatii tehnice

———————————————–

Si proeictul meu a iesit ceva de genu :

In imaginea de mai sus se pot observa , 3 randari si 2 poze defapt 3. A treia poza este plana de concept. Mare lucru nu cred ca o sa intelegeti din ea , am portnit de la cladirea din celelalte 2 poze, de solzi de pete , am zis eu.

Acest tip de tratare a unei cladiri la noi nu se prea gaseste, sau eu nu am gaist. Si motivul este simplu si anume ca acele decalari de pe fatada sunt posibile datorita faptului ca s-au folosit panoru prefabricate si regimul de inaltime a acelei cladirei este mai mare decat ce am avut eu de facut. Nu ar fi fost problema placilor prefabricate si faptul ca ar fi iesit o cladire parca ne terminata. Pe langa asta acolo unde curbura de pe farada atinge punctul cel mai mare , placile de care sunt prinse aceste panouri , stau in consolo. La noi in Romania nu se poate face o consala asa mare cum este in cladirea din cele 2 imagini.

Bun sa revenim la plansa mea de concept, am explatat pe deoparte sistemul de evantai (cum am ajuns de la solzi de peste la evantai ? -> valula :) , cand va ganditi la un concept sau la idee stiti foarte bine cum treceti de la una la alta) si in asa fel am vrut sa fie incat sa nu imi complice structura. Am facut o serie de axe paralele, intre care s-au format niste fasii( sa le spune asa) aceste fasii le-am decalata cu un metru (in medie) de la una la alta, dar am zis sa si fie efectul care se vede in cele 2 poze. Asa ca etajul 1 este putin mai ierit decat parterul si etajul 2 decat etajul 1 , se vede asta in randare nu ? S-a ajuns la evantai pentru ca am scos din idee sau mai bine spus din concept acei solzi , am siplificat idea, si am ajuns la evantai. simplu !

Bun acuma ce este cu acel cilindru care este vertical pe axul paralele cu peretele corpului descris mai sus (sau mai bine spus corpul din partea dreapta cum se poate vedea in primele 2 fatade de mai sus, cel de sticla), pai din intersectie trebuie sa se impuna cladirea mea ,  asa ca am facut acesta forma care sa iasa in cap de persectiva (sa de-a bine in perspectiva ) si sa fie atractiva. Dupa cum se poate observa raza bazei de jos este mai mica decat cea de sus (adica acoperisul). Acest corp adaposteste/are functiunea de/este barul centrului multifunctional. Si asta pentru ca am urmat aceeasi reteta (prescrisa si subventionata) si pentru aceasta parte a cladiri. Structura acestui corp este aparent simpla, 3 stalpi grosi si adanci bati in pamant pentru a putea sustine toata smecheria.

In prima imagne postata se poate vedea o randare cu scara principala a Centrului Multifuncional. Sunt 2 scari balansate puse cu latura expterioara pe acelasi cerc in acelasi sens(una dupa cealalta), cum se poate vedea in planul de mai sus sau in imaginea de mai jos.

Eu zic ca in sectiune si in perspeciva, aceste 2 scari ofera o imagine placuta si interesanta. Adica mi se pare mie ca se formeaza un centru de atractie in interiorul centrului, in holul acestuia defapt.

Sper eu ca am reusit sa creiez un centru in care se pot intalnii oameni sau un centru usor de reperat in zona, nu ?

Bookmark and Share
Posted in Proiecte si Randari Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: